2021. augusztus 5., csütörtök

Tizenkettedik nap - a tavak útja Róma felé

 A tizenkettedik napon Toscana szívéből indultunk útnak. Gyönyörű tájat hagytunk magunk mögött - ez volt az utolsó toszkán napunk!

a sátrunk is ott feszít a kempigben a kép bal oldalán :)

Az indulás roppant döcögősre sikeredett - Szani szavaival élve vér szivatás volt -, mivel valódi kerékpár út csak egy rövid szakaszon volt a nap során. Így ezen a napon bőven kijutott a kavicsos, hepe-hupás durva utakból - újra!

már az indulás sem volt semmi

Ma is nagyon sokat kellett a bringákat tologatniuk, ahhoz képest a mai 75 km igazán nagyszerű teljesítmény volt! 

Ha már bringa tologatás... - a bringa kb 20 kg, az 5 kilós zsák és mellé 6 kg víz így együtt több, mint 30 kg. Ezt tologatják a  sokszor 18-20%-os emelkedőn! Le a kalappal!

a tipikus olasz bicikliút


göröngyős, sziklás utak a semmiben

A mai nap során körbevették őket az olivamezők és látták (sőt érezték!), honnan jön a finom prosciutto is! Mivel az úton legtöbbször nem turista helyeken mennek, itt sokszor találkoznak kutyákkal, akik a farmokat és az utakat is védik - Zsuzsinak igazi Cujo élményben is része volt :D 

olivamezők mentén

Szani minden nap megtapasztalja a határait és ez boldoggá teszi!

Zsuzsi is élvezi a mindennapos kihívásokat

A nap közepén összefutottunk egy kellemes ebédre Perugia környékén a Trasimeno tó partján egy nagyon kellemes kávézóban! Croissant és cappuccino - otthon hiányozni fognak ezek a finom ebédek :)


Az utak minőségén túl van még egy nehezítő tényező a tekerésük során, szerintem könnyű kitalálni mi is az - nos az olasz vezetési stílus, amikor az utakra kikerülnek - autók, kamionok és a sok-sok kismotor, igazi olasz élmény :) 

Az utunkat ezért át is terveztük, ami majd a km-ek számán is látszani fog, de a lényeg, hogy hamarosan már Rómából is hírt adunk magunkról!

Este a kempinghez közel találtunk egy édes kis éttermet a Bolsena tó partjuán, a kép magáért beszél!


💙💙💙

A gyűjtésünk is jól halad! Nagyon szeretnénk, hogy a kitűzött cél, a 2.021.000 Ft összegyűlne a gyerekeknek és az otthonoknak! Ha Te is úgy érzed, hogy szívesen csatlakoznál ehhez a jó ügyhöz, most megteheted! 
A támogatás teljes összege nekik megy, köszönjük, ha Te is segítesz benne! 
A támogatói oldal itt elérhető, egyszerű és gyors bankkártyás fizetéssel vagy banki utalással (11600006-00000000-84576530 - Autistic Art Közhasznú Alapítvány, megjegyzés: Apa-lánya bringatúra 2021). 

💙 Segíts, hogy segíthessünk! 💙


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése