2021. július 30., péntek

Sikeres hatodik bringanap - 113 km tekerés az Alpoktól a tengerig

 A hatodik bringás nap reggelén egy klassz kis olasz kempingben ébredtünk, ahol az esti hatalmas vihar után friss levegő és az Alpok hegyei vettek minket körül. 

indulás a kempingből

Gemona-ból indulva pár perc alatt csodálatos tájakra érkeztek. 

a távolban egy Bambi :)

egy kis kitérő - Cornino-tó az Alpok lábainál - egy tengerszem

A Fiume folyómeder mentén tekertek egész nap, ami egy időszakos folyó, most épp a folyómederben lehet gyűjtögetni az emlékkavicsokat! 
Lélegzetelállító látvány!

Fiume folyó medre

persze azért folyókat is átszeltek

Hamar elhagyták az Alpok hegyeit, és annak ellenére, hogy a hegyekből a tengerhez tartottak, sok emelkedő volt ezen a napon is. És mivel hőségben, árnyék nélkül tekertek, így együtt elég nehéz terep volt. (Zsuzsi szavaival élve totál szívás volt 😊) A nap legnagyobb kihívása mégis a talaj volt nekik, kavicsos utak, murva, ezen bringázni nem nagy élmény. A táj viszont ma is csodálatos volt - szinte egész nap gyümölcsösök, kukoricaföldek között tekertek a síkságon, a távolban az Alpok hegycsúcsaival.

távolban az Alpok hegycsúcsai

gyümölcsösök: szőlő, körte- és almafák


A nap felén összefutottunk egy ebédre: az első igazi olasz spagetti egy eldugott kis olasz falu kisvendéglőjében. Isteni élmény volt :)


Az út során vadászgépek kísérték őket, az is nagy élmény volt :)
Az út vége viszont nagyon nehéz volt már nekik, kimerülten, több, mint 100 km után futottak bele egy 4 km-es drámai autós forgalomba Caorle városa előtt. Ez nagyon leszívta őket, de sikerült beérniük Caorle-ba és várta őket a tenger!


Caorle-ban két éjszakát töltünk egy apartmanban - köszönjük Lola és Nóri 💙
Este még tettünk egy sétát a tengerparton, ezzel zártuk a napot!


Mint tudjátok, nemcsak bringázunk! A bringaúttal egy jótékonysági adománygyűjtésünk is folyik, amivel 3 autista iskolai csoportnak és 11 auti lakóotthonnak gyűjtünk támogatást. Végtelenül boldogak lennénk, ha Dani, Marci és Csongi osztályának és a lakóotthonoknak kerekebbé tehetnénk egy kicsit a világot. Nem csak óriáslabdával, könyvekkel és játékokkal, hanem az összefogás erejével! A támogatás teljes összege nekik megy, köszönjük, ha Te is segítesz benne! 
A támogatói oldal itt elérhető, egyszerű és gyors bankkártyás fizetéssel vagy banki utalással (11600006-00000000-84576530 - Autistic Art Közhasznú Alapítvány, megjegyzés: Apa-lánya bringatúra 2021). 

💙 Segíts, hogy segíthessünk! 💙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése