2021. augusztus 1., vasárnap

Két keréken Rómába 8. - a nap, amikor kitekertünk a világból

8. napunk - újra egy forró nap, közel 1200 méter emelkedés és újabb 90 km-el közelebb Rómához.

A napot egy hosszú autózással indítottuk, mivel kemping híján Caorle-ban szálltunk meg ezen az éjszakán is. Ezért reggel arra a pontra mentünk vissza autóval, ahol előző este a bringások zárták a napot. Velence körül autózni azonban se nem könnyű, se nem gyors, így hiába a korai indulás, 11 körül szálltak nyeregbe.


Így erre a napra jó sok napsütés, tarlók, gát gát után és kabóca jutott. Ami nehézséget jelentett, az a szieszta idő, a nap közepén az olaszok bezárkóznak, egészen 5-ig eltűnik az élet. Így nincs lehetőség leülni egy hideg frissítőre, egy gyors ebédre vagy árnyékos pihenőre. 




Sokszor az volt az érzésük, hogy kitekernek a világból, bele a semmibe.


Mivel a hőség ellenére a terep könnyű volt, az első 60 km-en át az átlagsebességük 18,5 km/h volt - a nyolcadik bringás napon ez remek teljesítmény! 👌
A Pó gátjain tekertek egész nap. Igéző volt, a Pó egy hatalmas, gyönyörű folyam, emlékezetes nap volt ez a bringásoknak. 
Út közben Ferrara városát is elérték. A város nagyszerű bringás város és mivel szieszta időben jártak itt is, a kihalt történelmi város western fílinget sugárzott. 



A mai 90 km újabb lépés Róma felé, a nyolc nap alatt 735 km-t tettünk meg két keréken! 


Este már nagyon vártuk, hogy Márti barátnőnk megérkezzenen hozzánk. Busszal és vonattal érkezett, az utunkat innentől vele folytatjuk 🥰


Mint tudjátok, nemcsak bringázunk! A bringaúttal egy jótékonysági adománygyűjtésünk is folyik, amivel 3 autista iskolai csoportnak és 11 auti lakóotthonnak gyűjtünk támogatást. Végtelenül boldogak lennénk, ha Dani, Marci és Csongi osztályának és a lakóotthonoknak kerekebbé tehetnénk egy kicsit a világot. Nem csak óriáslabdával, könyvekkel és játékokkal, hanem az összefogás erejével! A támogatás teljes összege nekik megy, köszönjük, ha Te is segítesz benne! 
A támogatói oldal itt elérhető, egyszerű és gyors bankkártyás fizetéssel vagy banki utalással (11600006-00000000-84576530 - Autistic Art Közhasznú Alapítvány, megjegyzés: Apa-lánya bringatúra 2021). 

💙 Segíts, hogy segíthessünk! 💙










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése