2021. július 22., csütörtök

Akikért bringázunk 3. - ismerjétek meg Csongit és barátait!

Szeretnénk Nektek bemutatni azokat a gyerekeket, akikért apa és lánya egészen Rómáig teker néhány napon belül! Dani és Marci sulis csoportjáról már meséltünk Nektek. Most Csongiról és barátairól olvashattok, fogadjátok szeretettel 💙

Csongi a Hallássérültek Budapesti Tanintézetének „autista b” osztályába jár 6 társával együtt.


Erika néni és Andi néni nagy-nagy szeretettel és végtelen türelemmel dolgozik minden nap azon, hogy ezek a gyermekek minél önállóbbak, okosabbak legyenek.

A tantermüket és az oktatásukat nem úgy kell elképzelni, mint egy átlagos iskolában. Minden gyermek a képességeihez mérten kap egyéni feladatokat, nincsenek klasszikus tankönyvek és matematika dobozok sem. „Boxok”-ban dolgoznak egyedül, nincs padtárs, nincs csengő.


Van viszont egyéni bánásmód és végtelen szeretet. Mert ugyan nagyon fontos, hogy minél több tudást szerezzenek meg az iskolában, de talán abban mindannyian egyet értünk, hogy az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb), hogy a gyerekek boldogak legyenek az iskolában (is).

Erika néni pontosan ezért sporteszközöket szeretne venni az osztálynak a támogatásból. A tornateremben ugyanis mindegyik gyermek jókedvű lesz. Mindegy milyen az időjárás, az aznapi hangulat, amikor bezárják a tornaterem ajtaját, minden rosszat kint hagynak a folyosón. Végtelenül boldogak lennénk, ha kerekebbé tehetnénk nekik a világot. Nem csak óriáslabdával, hanem az összefogás erejével.


Ebben az írásban Z.Kiss Adrienn (Csongi édesanyja) segített nekem - köszönet érte! 💙

Az Apa-lánya bringatúránkról idén tavasszal készült "Tulipánoskert 2021" dal megálmodói is Csongi szülei voltak, így a dalban Csongival is találkozhattok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése