2021. július 21., szerda

Akikért bringázunk 2. - ismerjétek meg Marcit és barátait!

Szeretnénk Nektek bemutatni azokat a gyerekeket, akikért apa és lánya egészen Rómáig teker néhány napon belül! A fiunk, Dani auti iskolai csoportjáról már meséltünk Nektek. Most Marciról és barátairól olvashattok, fogadjátok szeretettel 💙

Marci a budapesti Fekete István EGYMI 3. osztályos tanulója lesz szeptembertől, hét másik osztálytársával, ők Barni, Petra, Marcell, Domi, Peti, Ilán és Csaba.

Mind-mind nagyon különbözőek, főként a társas kapcsolatok illetve a rugalmasság, kommunikáció terén mások, éppen ezért nagy-nagy türelemre van szükség ahhoz, hogy közösségként tudjanak működni.

Legtöbben közülük autizmus spektrumzavarban, illetve enyhe fokú értelmi fogyatékosságban érintett gyermekek, akik számára a szakértők a kiscsoportos intézményi oktatást javasolták. Ezt teszi lehetővé ez a nagyszerű iskola számukra: nagyon kicsi osztálylétszám mellett, mindenkire több figyelem jut.

A délelőtti tanórákon két gyógypedagógus, Rita és Anna néni tanítja őket. Az ő munkájukat, és a gyerekek mindennapi életét még két napközis segítő, Viola és Anita is segítik.


A tananyag ugyanaz, mint bármelyik iskolában, csak a fenti nehézségek miatt lassabban haladnak. Náluk semmi sem magától értetődő, és minden kis sikernek örülünk. :)


Hobbijuk a legózás, rajzolás, agyagozás, udvar, udvar és udvar 😊 Na és persze a kütyük, mint bármelyik más gyereknél.

A képen is látszik, hogy sokszor mindenki mást csinál, és rengeteg vizuális elem segíti őket abban, hogy tudják, mi következik a napirendben, kinek mi a dolga, és a nap végén mikor jön értük anya vagy apa 😊


Ebben az írásban Nagy Zoli és Edit (Marci szülei),és Marci tanítónénijei, Rita és Anna néni segítettek - köszönet érte! 💙




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése