2020. július 26., vasárnap

A Tulipános kerten túl...

Mindig is kíváncsiak voltunk arra, hogy Danival és az ő autizmusával hol vannak a határaink. 
Családunk sok külső segítséggel önerőből idáig tudott eljutni. Bringával, sátorral Veresegyháztól el egészen Amszterdamig, a Tulipánoskertig és az Északi tengerig. Együtt, családként itt értük el azt a pontot, ahonnan már nincs tovább. 


Innen már másra, másokra is szükségünk lesz ahhoz, hogy tovább léphessünk. Hogy Dani is tovább léphessen. 
Innen rá kell bízunk őt másra - olyanokra, akik a Tulipános kerten túl ismerik a tengert. Az oly csodálatos, ám sokszor zavaros és félelmetes tengert. Amiben olyan könnyen el tud veszni az ember... 

Az Autistic Art olyan otthonokat támogat, amelyek segítenek a Tulipános kerten túli világban. Ezek az otthonok jól ismerik a miérteket és hogyanokat  akkor is, amikor a szülők már kifogytak belőle. 
Egy család ideális esetben meg tudja teremteni azokat a feltételeket, amelyek egy autizmussal élő gyerek felneveléséhez szükségesek - egészen az iskola végéig ez az út sok kihívással és támogatással ugyan, de teljesíthető. Segít az ovi, az iskola, sok-sok jó ember. A szülők kijárják azokat az utakat, amelyek a fejlesztésekhez, a mindennapi élethez szükségesek. Út közben pedig sok mindent sajnos el kell engednünk, magunk mögött hagynunk - munkát, barátokat, közösségeket. De a cél tiszta és egyértelmű. 
Megyünk - jó esetben együtt családként - egészen a Tulipános kertig. És ott vár minket a kérdés: hogyan tovább? 
Ma Magyarországon az autizmussal élők jövője az iskola után nem megoldott. A felnőtt autisták egyszerűen eltűnnek a rendszerből. Alig van lehetőségük munkára, megélhetése, lakhatásra, fejlődésre. És ha autizmusuk értelmi fogyatékossággal is párosul - ahogy legtöbb esetben - a család lényegében belerokkan ebbe a feladatba segítség nélkül. 
Ezért köszönjük az Autistic Art Alapítványnak, hogy évek óta azon dolgozik, hogy az ehhez hasonló nehéz helyzetbe került családoknak segít a lakóotthonok támogatásával.

az Autistic Art Alapítvány által támogatott autista lakóotthonok 

Hiszen az, ha egy autista egy ilyen lakóotthonba bekerül - és bent is tud maradni, ha az otthon működése biztosított - az nemcsak az ő életét, hanem családja életét is sínre teszi. 
Ezért támogatjuk mi is az Autistic Art Alapítványt ezzel a bringa úttal! És ezért kérjük mi a Ti támogatásotokat! Mert nem az alapítványt segítjük ezzel. Hanem az otthonokban elő sok autista embert és az őket támogató családokat. 
Az otthonok támogatására a gyűjtés hamarosan véget ér. Eddig a cél 49%-a gyűlt össze. 
Kérünk Titeket, Téged, hogy ha teheted, segíts ebben a jó ügyben Te is. Sok kis támogatás csodákat tehet -  hogy a Tulipános kerten túl is legyen ÉLET 💙


💙 Köszönjük, hogy továbbra is velünk tartotok ezen a csodálatos úton! 💙


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése